Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Alles wijst erop dat de Wet 80-20 in februari geaccordeerd wordt.
Dat heeft verantwoordelijk minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia gisteren tijdens een persconferentie verklaard. Volgens de bewindsvrouw is de wet nu meer dan ooit nodig. De bewindsvrouw verklaarde dat het voor de regering een uitdaging is om ervoor te zorgen dat buitenlanders die hier een onderneming beginnen, lokale mensen in dienst nemen.
De regering heeft kennis genomen dat mensen van een bepaalde nationaliteit een zaak hier beginnen maar daarbij geen lokale mensen in dienst nemen. Zo antwoordde de minister op de vraag van een vragensteller die het specifiek had over Chinezen die een onderneming opzetten en daar geen lokale werknemers aannemen. Larmonie-Cecilia zei dat het tijd is dat de regering met deze mensen in gesprek gaat. Wanneer een werkvergunning voor een buitenlandse kracht wordt aangevraagd, zal de overheid die niet afgeven als er lokale werkkrachten beschikbaar zijn. Het is de taak van de overheid om de werkgelegenheid van de bevolking te garanderen, aldus de bewindsvrouw.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).