Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Alle evenementen van de Ride for the Roses van aanstaande zondag zijn afgelast. De Walk, Ride, Swim, Spinergy & Sail for the Roses zijn verschoven naar zondag 28 februari. Dat maakte de organisatie gisteravond bekend. De politie en andere overheidsdiensten kunnen niet garanderen dat er voldoende begeleiding beschikbaar is. Vanochtend geeft de organisatie op een persconferentie een nadere toelichting op het besluit.
De Ride for the Roses, waarvan de opbrengsten naar het Prinses Wilhelmina Fonds gaan voor de kankerbestrijding, lijkt het slachtoffer te worden van de geweldsincidenten die zich de laatste weken hebben voorgedaan. Daardoor is er meer menskracht nodig voor de ordehandhaving. De organisatie zegt daarover: ,,De overheid heeft de stichting kenbaar gemaakt dat Curaçao de laatste tijd geconfronteerd wordt met situaties die een negatieve invloed hebben op de openbare orde en veiligheid. Om deze reden en op grond van haar verantwoordelijkheid voor de ordehandhaving heeft het Korps Politie Curaçao alle tot haar ter beschikking staande mankracht en middelen nodig om die maximaal en effectief te kunnen inzetten om de openbare orde en veiligheid te garanderen.”
Het was geen gemakkelijke beslissing, aldus de organisatie, maar de conclusie van overleg met de instanties was dat het ‘niet haalbaar en niet verantwoord is om de evenementen van Stichting Ride for the Roses doorgang te laten vinden’. Omdat het carnavalstijd is, is er een groter dan normaal aantal openbare evenementen. Het risico dat de openbare orde en veiligheid in het gedrang komen is daardoor groter, zegt politiewoordvoerder Imro Zwerwer. ,,Daarom heeft de politieorganisatie de organisatoren van de evenementen geïnformeerd dat het beter is om de evenementen van komende zondag naar een latere datum te verschuiven.”
De Stichting Ride for the Roses Curaçao betreurt het ‘enorm’ dat het evenement van zondag afgelast moet worden, maar ziet geen andere keus. De inschrijvingen deze week gaan wel door zoals gepland. Die blijven geldig voor zondag 28 februari. Vanaf woensdag 24 februari zijn er extra inschrijvingsdagen.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).