Van een onzer verslaggevers
Willemstad – De particuliere afhandelaar van privévluchten op Hato, Cats, opent een vestiging op Cuba. Vorige week is daar tijdens de handelsmissie van het Koninkrijk naar Cuba het contract voor getekend. ,,Een belangrijke dag in de geschiedenis van de privéburgerluchtvaart”, aldus het bedrijf in een persbericht.


Curaçao Air Terminal Services is het eerste bedrijf ter wereld dat in Cuba opereert als officieel aangewezen Business Aviation Handling Agency (BAHA). Cats zal op de José Martí International Airport in Havana naast de gewone afhandeling van vluchten ook VIP-diensten, brandstofvoorziening, conciërgediensten en de coördinatie van vergunningen verzorgen.
Cats noemt zichzelf met 32 jaar ervaring een pionier in de privéburgerluchtvaartindustrie op Curaçao. Naast eigenaar Soenita Oedjaghir zijn sinds 2013 ook Vishal Oedjaghir en Krishna Doll-Oedjaghir aandeelhouders. Samen met financieel manager Kyle Doll hebben ze zich voorbereid op de verdere uitbreiding met internationale investeerders.
Bestuursvoorzitter en adviseur Ronald Gibbs voorziet een vruchtbare samenwerking tussen de bedrijven op Curaçao en in Cuba. De aandeelhouders benadrukken de belangrijke rol van het team bij deze ontwikkeling.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).