Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De banden tussen Curaçao en Cuba moeten nog meer verstevigd worden. Dat heeft de PAR-minister van Economische Ontwikkeling Eugene Rhuggenaath verklaard na zijn deelname aan een handelsmissie in koninkrijksverband naar het eiland.


Curaçao wil zich strategisch positioneren in de globale economie en het land profileren als een hub, waarbij verschillende economische activiteiten worden aangeboden. Het land wil het Caribisch gebied en Latijns-Amerika in verbinding brengen met Europa. In dit kader is het belangrijk om de banden met Cuba nog meer aan te halen, aldus de bewindsman. Samen met de andere partners in het Koninkrijk moeten de beschikbare middelen gebundeld worden en gericht zijn op kansen die zich voordoen. Uitgangspunt daarbij is om de gemeenschappelijke doelen te bereiken en een duurzame ontwikkeling te creëren.
Het programma van de missie was uitgesplitst in een tak voor ondernemers en een andere voor bewindslieden. De missie stond onder leiding van minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Nadat minister Ploumen op 12 januari weg ging, werd Rhuggenaath de delegatieleider. Uit gesprekken met de ondernemers uit Curaçao concludeerde de minister dat de lokale deelnemers blij waren met de handelsmissie. In totaal deden er 72 ondernemers uit Aruba, Curaçao, Nederland en Sint Maarten mee aan de missie.
Op politiek niveau is er in koninkrijksverband afgesproken dat het Koninkrijk zich gaat richten op alternatieve energie, landbouw en logistiek om buitenlandse investeerders aan te trekken. Minister Rhuggenaath zal op Curaçao intern overleg voeren over de strategie en samenwerking met Cuba.
Op grond van gemaakt afspraken zal er binnenkort een delegatie van de Cubaanse regering Curaçao bezoeken met het doel om een volledig beeld te krijgen van de diensten die het eiland te bieden heeft.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).