Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het was al lang geleden aangekondigd dat Hospital Nobo Otrobanda (HNO) ook een website zou krijgen, naast de al actieve Facebookpagina. Nu is dit dan bewaarheid geworden. Op http://www.hno.cw kunnen nu de ontwikkelingen zowel in het Nederlands als Papiaments gevolgd worden. Een van de onderdelen van de website bestaat uit interviews met verschillende personen die bij de bouw van HNO betrokken zijn. De bedoeling van de interviews van deze personen is om het bouwproject dichter bij de mensen te brengen en HNO een gezicht te geven. Een van die personen is assistent uitvoerder Winny Schoop. Hij stelt op de nieuwe website van HNO: ,,Ik ben speciaal voor het HNO-project vanuit Nederland teruggekeerd naar mijn geboorte-eiland. Ik heb 33 jaar in Nederland gewoond en had daar een eigen bedrijf. Tijdens een gesprek met een kennis kwam ik er achter dat er op Curaçao een nieuw ziekenhuis wordt gebouwd. Ik dacht toen bij mezelf ‘hier moet ik bij betrokken zijn’. In Nederland heb ik mooi werk kunnen verrichten en het werd tijd om dit ook op mijn geboorte-eiland Curaçao te doen. Ik wilde zo graag terugkeren naar Curaçao en dit was m’n kans. In mijn functie als assistent uitvoerder stuur ik een ploeg aan die zich onder andere bezighoudt met het aanleggen van de vloeren van ons nieuwe ziekenhuis. Mijn ervaring is dat de zaken voortreffelijk verlopen op de bouw. Ik moet wel opmerken dat er altijd wat valt te beleven op de bouwplaats en dat er zich elke dag situaties voordoen die opgelost moeten worden. Hierbij vind ik het belangrijk dat wij ons positief en flexibel opstellen. Ik ben van nature een heel positief mens en ik merk dat als je je positief opstelt, dat je alle obstakels kan overwinnen. Het werk moet namelijk gewoon door kunnen. En dat is ook zo met alles in het leven. Ik ben blij dat ons nieuwe ziekenhuis eindelijk wordt gebouwd. Het oude ziekenhuis heeft ons lang genoeg gediend en de tijd is nu gekomen om een nieuw ziekenhuis neer te zetten.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).