Van een onzer verslaggevers
Washington/Willemstad - Strijders van Islamitisch Staat (IS) kunnen ook in Caribische landen terreuraanslagen plegen. Dat heeft een Amerikaans topmilitair gezegd tegen verslaggevers bij het Pentagon, het Amerikaanse ministerie van Defensie.
Generaal John Kelly, commandant van de zuidelijke troepen van de Verenigde Staten, zei dat vorig jaar 150 islamitische extremisten vanuit het Caribisch gebied zich hebben aangesloten bij IS in het Midden-Oosten. Dat zijn er vijftig meer dan een jaar eerder.
Deze strijders zijn niet de grootste bedreiging, aldus Kelly. Dat zijn degenen die achterblijven. De extremisten hebben volgens hem een nieuwe boodschap voor potentiële jihadisten: ‘Kom niet naar Syrië, maar blijft thuis’. De generaal verwees naar aanslagen in de VS door sympathisanten van IS, zoals in San Bernardino.
,,Caribische landen hebben geen FBI en ordehandhaving zoals wij die hebben”, aldus Kelly. De Amerikanen proberen de landen te helpen door zo veel mogelijk informatie te delen, voegde hij eraan toe.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).