Van een onzer verslaggevers
Willemstad - In het project Reskate Agrikultura wordt de natuur gebruikt als therapie.

zonnebloemen

De jongeren die deelnemen aan het project kregen de eerste schooldag na de kerstvakantie een fleurige verrassing: alle voor de vakantie geplante zonnebloemen stonden in bloei.
,,Wij merken dat ervaringen als deze de jongeren meer zelfvertrouwen geven en hen ook rustiger maken”, legt Magali Maria van Reskate Agrikultura uit. Het project focust op de sociale en cognitieve vorming van jongeren met gedragsproblemen, met beperkte financiële middelen of met behoefte aan opvang na school.
Volgens Maria leren kinderen in het proces van het voorbereiden van de aarde om die te beplanten en daarna het planten en verzorgen van bloemen, fruit en groente, op een prettige manier om zaken te plannen en gericht te werken om doelen te behalen.
Bij Reskate Agrikultura wordt een gevarieerd programma aangeboden om de sociale en emotionele ontwikkeling van de jongeren te bevorderen. Na het maken van huiswerk onder professionele begeleiding, zijn de jongeren te vinden in de tuin, gaan zij vissen en verzorgen zij dieren.
www.reskate-agrikultura.org


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.