Van een onzer verslaggevers
Willemstad - In de binnenstad, waar betaald parkeren verplicht is, zijn regelmatig veel parkeermeters defect.
In de directe omgeving van het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) waren woensdag tenminste vier apparaten buiten gebruik. Sommige meters vertonen al enkele weken mankementen.

 

Soms is er een grote sticker in opvallende kleuren, zodat al van enige afstand duidelijk zichtbaar is dat de machine geen geld accepteert en dat naar een andere gezocht moet worden. Maar meestal is slechts op een uiterst moeilijk leesbaar scherm van heel dichtbij te lezen dat het apparaat ‘out of order’ is.
Om een wielklem en boetes te voorkomen parkeert een deel van de bezoekers van het ziekenhuis in Otrobanda noodgedwongen maar op een onlangs opengesteld privéparkeerterrein. Kosten: wel twee keer zo duur.
Parking Authority Curaçao (PAC), een private onderneming, is exclusief belast met het beheer en de controle op betaald parkeren. Global Metals nv heeft de concessie voor PAC dat sinds 2010 operationeel is.

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.