Van een onzer verslaggevers
Willemstad - In de binnenstad, waar betaald parkeren verplicht is, zijn regelmatig veel parkeermeters defect.
In de directe omgeving van het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) waren woensdag tenminste vier apparaten buiten gebruik. Sommige meters vertonen al enkele weken mankementen.

 

Soms is er een grote sticker in opvallende kleuren, zodat al van enige afstand duidelijk zichtbaar is dat de machine geen geld accepteert en dat naar een andere gezocht moet worden. Maar meestal is slechts op een uiterst moeilijk leesbaar scherm van heel dichtbij te lezen dat het apparaat ‘out of order’ is.
Om een wielklem en boetes te voorkomen parkeert een deel van de bezoekers van het ziekenhuis in Otrobanda noodgedwongen maar op een onlangs opengesteld privéparkeerterrein. Kosten: wel twee keer zo duur.
Parking Authority Curaçao (PAC), een private onderneming, is exclusief belast met het beheer en de controle op betaald parkeren. Global Metals nv heeft de concessie voor PAC dat sinds 2010 operationeel is.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).