Ongeveer evenveel boten als een jaar eerder hebben gisteren - op de eerste zondag van het jaar - de traditionele Fuikdag bezocht.

Dat laat de kustwacht weten. De opkomst wordt geschat op ongeveer 200 vaartuigen. Volgens de woordvoerder is Fuikdag 2016 rustig verlopen en heeft de kustwacht goede medewerking gekregen van andere partners zoals de politie, de brandweer en selikor. Twee incidenten worden genoemd: twee waterscooters die in beslag zijn genomen omdat er geen nodige vergunning voor was en twee mensen die tegen het einde van het evenement zijn aangehouden voor belediging, bedreiging en belemmering. 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.