Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Tijdens de nieuwjaarstoespraak van premier Bernhard Whiteman (PS) stonden zaken als arbeidsomstandigheden, de komende verkiezingen en de menselijke banden centraal. Na het noemen van de start van het carnavalsseizoen, waarbij hij de nadruk legde op het voorkomen van een carnaval met hoge kosten voor de deelnemers en met accent op creativiteit en originaliteit gaf hij aan dat in het nieuwe jaar de nadruk moet liggen op de consolidatie van de vooruitgang van het eiland met oog op de komende verkiezingen. ,,Er zullen veel openbare discussies zijn in de aanloop naar de verkiezingen en ik hoop dat de discussies gezond en respectvol worden gehouden en op constructieve wijze plaatsvinden. De discussies moeten te maken hebben met de echte politiek als de kunst van het regeren van een volk en zonder campagnes van laag niveau”, aldus de premier.
De minister-president stipte ook het goedkeuren van de begroting 2016 aan dat nog net in december plaatsvond. ,,Deze overheid regeert voor de continuïteit en toekomst van de gemeenschap met nadruk op kinderen en om te voorkomen dat we een land worden met enorme schulden die de weg openen voor mafioso's met illegaal verdiend geld die de processen in de gemeenschap willen beïnvloeden. Met een gebalanceerde begroting, al drie achtereenvolgende jaren, hebben we de fundering gelegd voor een beter eiland zonder overvallen, zonder familiegeweld. Waar men elkaar helpt en bijstaat.” 
Volgens Whiteman moet men nooit het zicht verliezen op het feit dat politieke en economische acties efficiënt kunnen zijn als ze op basis van eerlijkheid worden toegepast en waarbij aandacht is voor het creëren van mogelijkheden dat mensen hun brood kunnen verdienen. Hij wees daarbij op naar zijn mening oneerlijke arbeidsomstandigheden waarbij werknemers te veel werken en te weinig worden gecompenseerd. 
,,Laten we onszelf volstromen met positivisme waarbij de familie op de eerste plaats staat, samen met de omgeving. Middels dit concept kunnen we Curaçao humaner maken waar kinderen en ouderen op de eerste plek komen. Besteed aandacht aan elkaar. De alliantie van familie en wijken is ook een strategie om de kolonisatie van het geld, onzekerheid en andere negatieve uitdagingen te voorkomen. Ik wens dat 2016 het jaar wordt van de kinderen, het jaar van de vrouwen en het jaar van de wijken”, aldus Whiteman.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.