Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De brandweer en hulpdiensten moesten gisterochtend op luchthaven Hato in actie komen voor een Cessna die in problemen was gekomen.

Het kleine toestel, dat gebruikt wordt voor trainingsdoeleinden, kwam na de landing in het gras tot stilstand. Er is niemand gewond geraakt.
Wat er precies is gebeurd kon Curaçao Airport Partners (CAP) nog niet zeggen. Het toestel landde na de vlucht zonder problemen, maar tijdens het taxiën veranderde het plotseling van richting en reed het gras in. Het is standaard procedure dat dan de hulpdiensten in actie komen.
De Burgerluchtvaartautoriteit heeft ter plekke onderzoek gedaan, waarna de Cessna is weggehaald door de grondafhandelaar. De landingsbaan is direct geïnspecteerd en raakte niet beschadigd. Er werd door het toestel wel een lamp geraakt, die direct werd gerepareerd. Andere vluchten hebben geen hinder gehad van het incident, aldus CAP.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).