Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De vrijwillige reddingsorganisatie Citro heeft op eerste kerstdag, afgelopen vrijdag, een boot met 23 opvarenden gered.

citro

De boot kwam op een mijl van Oostpunt in de problemen en dreigde op de klippen te lopen.
Rond 17.00 uur kwam het alarm bij Citro binnen. De boot had geen voortstuwing meer en dobberde daardoor rond nabij Oostpunt. Volgens de reddingsorganisatie was de situatie ‘vrij ernstig’. Niet alleen door het grote aantal mensen aan boord maar ook doordat het snel donker zou worden.
Een half uur na de melding waren de bemanningsleden van Citro aanwezig en kon worden uitgevaren met de Dick Braakman en de C-Rescue 1. Om 18.00 uur werd de boot bereikt en kon het vaartuig met de 23 mensen aan boord op sleeptouw worden genomen. Ruim anderhalf uur later kon de boot worden afgemeerd bij de vissershaven van Caracasbaai.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).