Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De vrijwillige reddingsorganisatie Citro heeft op eerste kerstdag, afgelopen vrijdag, een boot met 23 opvarenden gered.

citro

De boot kwam op een mijl van Oostpunt in de problemen en dreigde op de klippen te lopen.
Rond 17.00 uur kwam het alarm bij Citro binnen. De boot had geen voortstuwing meer en dobberde daardoor rond nabij Oostpunt. Volgens de reddingsorganisatie was de situatie ‘vrij ernstig’. Niet alleen door het grote aantal mensen aan boord maar ook doordat het snel donker zou worden.
Een half uur na de melding waren de bemanningsleden van Citro aanwezig en kon worden uitgevaren met de Dick Braakman en de C-Rescue 1. Om 18.00 uur werd de boot bereikt en kon het vaartuig met de 23 mensen aan boord op sleeptouw worden genomen. Ruim anderhalf uur later kon de boot worden afgemeerd bij de vissershaven van Caracasbaai.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.