Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De chauffeur van de bus die afgelopen zaterdagavond betrokken was bij het fatale ongeluk op de Weg naar Willibrordus wordt goed begeleid en maakt het goed. Dat zegt voorzitter Wendel Meulen van vakbond UGTK/Cadmu desgevraagd. Hoewel dit een bijzonder ernstig ongeval was, gebeurt er gemiddeld elke week ergens op Curaçao een ongeluk met een ABC-bus, zegt de vakbondsman.
Bij het ongeluk van zaterdag kwamen drie mensen om het leven. De auto waarin de slachtoffers zaten kwam door nog onopgehelderde reden op de verkeerde weghelft terecht en botste frontaal op de bus van het ABC Busbedrijf. De chauffeur is volgens Meulen opgevangen door de geestelijke gezondheidszorginstelling Skuchami en door Slachtofferhulp. ,,Dat gebeurt altijd na een ongeluk, niet alleen als het zo ernstig is als deze keer.”
Over de betrokken chauffeur zegt de voorzitter: ,,Ik heb hem persoonlijk gesproken en hij maakt het redelijk goed. Natuurlijk heeft zoiets tijd nodig om te verwerken, maar ik zou zijn toestand willen omschrijven als stabiel.”
Ongelukken met ABC-bussen gebeuren gemiddeld een keer per week, ook al wordt er veel gedaan aan preventie: ,,De chauffeurs krijgen regelmatig op het hart gedrukt om alles te doen om ongelukken te voorkomen. Dat ze goed moeten opletten, dat ze zich aan de maximumsnelheid moeten houden en dat ze geen telefoon mogen gebruiken achter het stuur.” Maar op het gedrag van andere weggebruikers hebben de buschauffeurs geen invloed. Hard rijden is volgens de vakbondsvoorzitter nog altijd de belangrijkste oorzaak van ongelukken.
Meulen kan geen routes noemen die gevaarlijker zijn dan andere. ,,Dit ongeluk gebeurde op Bándabou. Maar een vorige keer was het in Cas Cora. Er zijn geen routes waar meer ongelukken met bussen gebeuren. Maar gemiddeld gebeurt er wel een keer per week een ongeluk.”

ADletters logo


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.