Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Alle bruggen die toegang geven tot het Waaigat hebben een nieuwe kleur gekregen. De bruggen zijn verlicht in de kleur van de Curaçaose vlag. Ook het Statuut- of Autonomiemonument aan het einde van de Emancipatie Boulevard Dominicio ‘Don’ Martina wordt binnenkort in kleur verlicht.


Het verlichten van de bruggen en binnenkort dus ook het monument is gedaan door het Curaçaose bedrijf 88Light. De LGB Smithbrug en de grotere Wilhelminabrug zijn omlijnd met led-strips. De Wilhelminabrug wordt ook verlicht vanaf de kade en de brugpijlers worden door middel van computergestuurde zogenoemde ‘Floodlights’ verlicht in verschillende kleuren. ,,De belichting van beide bruggen werd nog nooit op dergelijke wijze tot stand gebracht op Curaçao”, aldus het bedrijf.
,,Dit soort led-strips wordt wereldwijd op bruggen aangebracht en voldoet aan de ‘IP 68 norm”, aldus Wim van Spanje, manager van 88Light Curaçao. ,,Op de houten delen van de LGB Smithbrug maken we gebruik van het RIGID-systeem waarbij de led-strip een aluminium ondergrond heeft voor een betere geleiding. De ledverlichting is hierdoor ook voor lange termijn gebruik geschikt”, vertelt Van Spanje.
De led-strips zijn volgens de manager ‘hufterproof’ en onderhoudsvrij. ,,De overheid heeft gekozen voor een langetermijnoplossing voor de verlichting van deze mooie bruggen. De led-strips en -lampen zijn speciaal ontwikkeld voor ons klimaat en bestand tegen het hoge zoutgehalte in de lucht en de felle zon”, legt Van Spanje uit.
Het bedrijf wil met de introductie van hoogwaardige ledverlichting op ons eiland bijdragen aan het milieu en mensen daar ook bewust van maken. ,,Ook spaarlampen zijn vervuilend, want ze bevatten kwik en vervuilende gassen. Onze ledlampen bestaan alleen uit een chip en hebben een lange levensduur”, aldus Van Spanje.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.