Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De problemen waarmee de MD80-toestellen van Insel Air de laatste weken te kampen hebben worden veroorzaakt door de versnellingsbakken van de motoren. Dat laat de luchtvaartmaatschappij weten. Directeur Edward Heerenveen benadrukt dat de passagiers en de bemanning nooit in gevaar zijn geweest.
Veiligheid staat voorop in de luchtvaart en ook bij Insel Air. ,,Onze industrie is één van de veiligste industrieën van de wereld. InselAir is IOSA-gecertificeerd en dat betekent dat we voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen van onze industrie. Als dit soort gebeurtenissen, die alle luchtvaartmaatschappijen ondervinden gedurende het jaar, in een zeer korte periode gebeuren, is het heel begrijpelijk dat dit tot bezorgdheid onder onze passagiers leidt.” Heerenveen voegt eraan toe het te begrijpen dat de storingen tot bezorgdheid hebben geleid.
Het onderhoud aan de motoren van de vliegtuigen wordt niet door Insel Air zelf gedaan, maar door een door de Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) goedgekeurde leverancier. De versnellingsbakken worden dan ook gerepareerd door een specialistisch bedrijf dat door de FAA is goedgekeurd. ,,Het is Insel Air niet toegestaan om onderhoudswerkzaamheden uit te voeren aan de versnellingsbakken.”
Wel voert het luchtvaartbedrijf, net als de Curaçao Civil Aviation Authority (CCAA), audits uit bij leveranciers. Naar aanleiding van de problemen worden er extra controles uitgevoerd en is er verhoogd toezicht op de versnellingsbakken. ,,Wij betreuren het zeer dat wij een deel van onze passagiers hebben teleurgesteld”, zegt Heerenveen. De technische problemen zijn nu verholpen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.