Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Het Openbaar Ministerie heeft gisteren tijdens de regiezitting van de zaak Bientu laten weten nog veertien getuigen te willen horen tegen loterijbaas Robertico dos Santos en de bedrijven Administratiekantoor Dollar nv, Jamaroma Lotteries nv en The Money Game nv. Het verzoek hiervoor is op 27 november ingediend bij het gerecht.


De verdediging van Dos Santos heeft hier tegen geprotesteerd; volgens raadsmannen Eldon ‘Peppie’ Sulvaran en Roel Kerckhoffs komt het verzoek van het Openbaar Ministerie veel te laat en is het bovendien niet voldoende gemotiveerd. Het gerecht maakt op dinsdag 22 december haar besluit bekend over het door het OM ingediende verzoek voor het horen van de getuigen. Op 22 december zal het gerecht tevens de datum bekendmaken voor de inhoudelijke behandeling van de zaak.
Bientu is een fraudezaak waarbij fiscale overtredingen van loterijbaas Dos Santos worden onderzocht. Tijdens de regiezitting van gisteren werden door het Openbaar Ministerie verschillende beschuldigingen tegen Dos Santos kenbaar gemaakt, waaronder het valselijk opmaken van loten van Wega di Number Kòrsou, het opzettelijk witwassen van gelden en buitenlandse banktegoeden en het opzettelijk onjuist doen van aangiften van inkomstenbelasting over de jaren 2004 tot en met 2008.
Ook zou de loterijbaas een zogenaamde inkeerverklaring met betrekking tot gerechtigdheid tot inkomsten uit binnenlandse- en buitenlandse vermogensbestanddelen valselijk hebben opgemaakt en daarvan gebruik hebben gemaakt, aldus het OM. Dos Santos wordt ook het voorhanden hebben van een vuurwapen tenlastegelegd. De verschillende feiten - in totaal zestien - zijn volgens het OM tussen 2004 en 2011 gepleegd.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.