Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Leerlingen en docenten van de openbare vsbo-school Juan Pablo in Buena Vista zijn gisteren door de rookoverlast van de Isla tijdens schooltijd naar huis gegaan.
Dat heeft directeur Roland Guribaldi van de Dienst Openbare Scholen (DOS) tegenover deze krant bevestigd. ,,Sommige leerlingen en leerkrachten moesten overgeven. De school bevindt zich dicht in de buurt van de Isla. Wij brengen de raffinaderij altijd op de hoogte als er overlast is.” Guribaldi kon niet bevestigen of dat inderdaad was gebeurd. Woordvoerder Kenneth Gijsbertha van de Isla verklaarde desgevraagd tegenover deze krant niet op de hoogte te zijn dat er sprake was van overlast. ,,Wij hebben geen melding binnengekregen, niet via de bewaking en ook niet via de speciale nummers.”
Volgens Guribaldi is de milieudienst geïnformeerd over de overlast. De directeur van de DOS gaat er vanuit dat de lessen vandaag weer normaal hervat worden.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.