Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Blue Bay Curaçao Golf & Beach Resort is door een groep investeerders onder leiding van de huidige ceo Sepp Koster per 1 december overgenomen van de erven Raspoort.

bluebay

De nieuwe eigenaren hebben uitgebreide plannen met het resort dat zich de laatste jaren sterk heeft ontwikkeld. De 41-jarige Koster geeft al sinds 2005 leiding aan het resort, waar momenteel meer dan 250 mensen werken. Hij is de kleinzoon van de in 2007 overleden Steef Raspoort, die in 1997 de Plantage Blaauw aankocht en de basis legde voor de huidige ontwikkeling.
Koster heeft nu als grootaandeelhouder de meerderheid en samen met zijn mede-investeerders heeft hij de aandelen van de familie overgenomen.
,,Ik ben ontzettend trots dat ik het werk van mijn grootvader kan voortzetten en het resort verder kan ontwikkelen”, zegt hij in een eerste reactie tegenover het Antilliaans Dagblad, dat binnenkort ook een vraaggesprek met Koster publiceert.
,,De laatste jaren gaat het erg goed. En met de opgedane ervaring hebben we onze visie voor de toekomst vorm kunnen geven. Mede daardoor hebben we de investeerders kunnen vinden om - samen met onze huisbankier Maduro & Curiel’s Bank - in de komende jaren onze plannen te realiseren.” In drie jaar tijd wordt circa 20 miljoen dollar geïnvesteerd.
Blue Bay heeft zich de afgelopen tijd bijzonder gunstig ontwikkeld. Het resort is 220 hectare groot en wordt permanent beveiligd. Door de jaren heen zijn er meer dan 300 kavels verkocht en ruim 400 woningen en appartementen gerealiseerd. Het heeft een eigen strand met daarbij drie restaurants, bars, een duikschool, een hotelorganisatie met 180 vakantiewoningen en appartementen, en de 18 holes golfbaan.
De nieuwe eigenaren hebben grote plannen met het resort. Koster legt uit: ,,De mooiste en waardevolste delen van het resort zullen in de komende tien jaar ontwikkeld worden. De eerste drie jaar zullen we ons onder meer richten op het ontwikkelen van negen unieke zeekavels, 27 luxueuze appartementen en vijf penthouses die direct aan het strand liggen, en het renoveren en herinrichten van Landhuis Blaauw.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.