Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Organisatie Ride for the Roses heeft gisteren de Caribbean Change Award 3.0 ontvangen.

changeride

De prijs werd gisteren uitgereikt in Kura Hulanda aan het einde van het ‘End Year Event’ van de Vereniging Bestuurskunde en radio Curom.
Ride for the Roses organiseert jaarlijks een groot evenement om geld op te halen voor het Prinses Wilhelmina Fonds. Zij zetten zich in voor kankerbestrijding en -preventie. Volgens de organisatie zijn niet alleen de fondsen gestegen, maar is er ook meer bewustzijn gecreëerd en zijn daardoor steeds meer mensen op tijd voor behandeling. ,,Ook is het event de maatstaf en het draaiboek geworden voor mega-events. Curd Evertsz is uitgegroeid tot de adviseur van alle mega-events op Curaçao”, aldus de organisatie.
Het meest populaire project is volgens de organisaties ‘Tur ta konta’. Dit project helpt leerlingen met rekenen op school. ,,We vinden kinderen en onderwijs belangrijk en juist daar is er de afgelopen jaren niet genoeg gebeurd. Dit project is het meest concrete dat er gebeurd is de afgelopen jaren en met resultaat”, meent de Vereniging Bestuurskunde. De andere genomineerden waren Curaçao Clean Up en Stop Isla Now!
De Caribbean Change Award 3.0 werd uitgereikt na het End Year Event 2015. Tijdens het evenement maakten de Vereniging Bestuurskunde en Radio Curom de balans op van Curaçao 2015. Dat gebeurde aan de hand van twee rondetafelgesprekken.
Het debat werd geleid door Miguel Goede. Aan tafel namen verschillende gasten plaats, onder wie advocaat Karel Frielink, de voorzitter Kamer van Koophandel Billy Jonckheer en journalist Dick Drayer. Ook Orlando Cuales, ceo van Curom, Leo Rigaud, ceo van de SFT-bank en Ghatim Kabbara van UTS schoven aan.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.