Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Uitspraken in het verleden door oud-premier Gerrit Schotte (MFK) over ‘een staatsgreep’ hebben er onder andere toe geleid dat er een gebrek aan vertrouwen is in de Curaçaose economie. Dat verklaarde minister José Jardim van Financiën gisteren tijdens de behandeling van de begroting 2016 in de Staten.
Jardim gaf gisteren te kennen dat schokkende gebeurtenissen die veel publiciteit krijgen, invloed hebben op de economie van een land. Toen het kabinet-Schotte in 2012 geen meerderheid in de Staten meer had en er door een nieuwe meerderheid een interim-kabinet werd benoemd om de zaken tijdelijk over te nemen, sprak de toenmalige premier luidkeels over een staatsgreep. Dit werd toen breed uitgemeten in de pers; niet alleen de lokale media pakten dit op, maar ook op internationaal niveau werd veel aandacht besteed aan de uitspraken van Schotte. ,,Dit heeft het land en haar economie geen goed gedaan”, zo gaf Jardim gisteren tijdens de Statenvergadering te kennen.
Andere momenten waarop de economie het slecht te verduren kreeg door schokkende gebeurtenissen, zijn volgens Jardim de moord op PS-politicus Helmin Wiels ruim twee jaar geleden, en op Aruba de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway in 2005.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.