Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Om het Hospital Nobo Otrobanda (HNO) te kunnen bouwen, is het niet nodig om het daar dichtbij gelegen benzinestation te kopen. Daarmee drukte de ex-minister van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), Ben Whiteman (PS), gisteren geruchten de kop in die in de Staten door de oppositie naar voren gebracht waren.
Ook is het volgens Whiteman niet zo dat hij tegen een groep ondernemers in Colon geschreeuwd heeft. ,,Zo steek ik helemaal niet in elkaar. Sterker nog, ik heb hun verzoek gehonoreerd en een luisterend oor getoond. Er is mij de vraag gesteld of de bedrijven kunnen blijven. Ik heb gezegd om toch uit te kijken naar uitwijkmogelijkheden tot eind 2017. Het is namelijk goed mogelijk dat naast een modern nieuw ziekenhuis, straks plannen ontwikkeld worden om ook de omgeving te moderniseren. Het is logisch dat het oude onderkomen van Colon niet gehandhaafd kan blijven. We hebben deze ontwikkeling niet in de hand, maar het is ook goed om geen valse verwachtingen te scheppen”, aldus Whiteman.
Ook de minister van Financiën, José Jardim, ging in de Staten deze week dieper in op het HNO. Er is volgens hem tot en met september 93 miljoen gulden gebruikt van een begroting die geprojecteerd staat op in totaal 434 miljoen gulden. ,,We zijn nog in afwachting van het onderzoek of het stilleggen van de bouw vanwege een sloopdispuut, extra geld gekost heeft. De extra kosten bij de Hamelbergweg waren niet voorzien. We hebben nu eenmaal niet de goede documentatie van het nutsbedrijf waarin aangegeven staat wat er zich allemaal aan kabels en buizen onder het wegdek bevindt.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.