Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het bekende Avila Hotel aan de Penstraat gaat over in andere handen. Als alles volgens plan verloopt kan Wilhelmus ‘Will’ Vogels, zelf bekend als de grootste aandeelhouder van het zeer goed lopende Lions Dive Hotel, zich vandaag na maanden van in stilte onderhandelen de nieuwe eigenaar van Avila noemen.


Dat heeft het <I>Antilliaans Dagblad<I> uit goede bronnen verkregen. Decennialang was Avila eigendom van de familie Møller. Nic Møller, die in juni dit jaar overleed, kocht het complex in 1977. In 2014 bestond het hotel 65 jaar. Nadat Møller zich langzaamaan terugtrok, was de dagelijkse leiding al enige jaren in handen van zijn dochter Tone Møller en zakenpartner Paul Kok (beiden 53). Laatstgenoemde was tevens minderheidsaandeelhouder.
Met de voor velen in de Curaçaose gemeenschap verrassende verkoop wordt bij Avila het roer overgenomen door de familie Vogels, die de afgelopen periode het Lions Dive Hotel & Marina tot grote bloei heeft gebracht. Directeur Will Vogels en zijn echtgenote Katja Vogels-Goene, die operationeel directeur is, zijn tevens grootaandeelhouders. Lions Dive, dat in 2014 haar 25-jarige jubileum vierde, werd onder hun beheer vernieuwd en flink uitgebreid; en behoort tot de best presterende hotels op Curaçao met de hoogste opbrengsten per beschikbare kamers.

Het is de bedoeling het Avila-personeel later vandaag in te lichten. De werknemers houden allemaal hun baan. Wel zal het management worden gewijzigd en zal de nieuwe leiding - Robbin Vogels (26) plus nog enige tijd ondersteund door Kok - te zijner tijd allerlei veranderingen doorvoeren. Onder andere komen er kamers bij.

Bekend is dat de 59-jarige Vogels, momenteel ook voorzitter van het bestuur van Curaçao Hospitality and Tourism Association (Chata), uitstekende contacten onderhoudt met onder meer touroperator TUI en met name in Europa een uitgebreid netwerk aan toeristische contacten heeft, dat zorgt voor een constante toevoer van gasten.

Avila telt bijna 150 luxe kamers, ongeveer evenveel als Lions Dive. Avila is vooral bekend onder buitenlandse (lees: Nederlandse) zakenlieden, topambtenaren, politici en diplomaten die graag in het hotel verblijven. Diverse leden van het Koninklijk Huis hebben er gelogeerd. Lions Dive, pal naast het Sea Aquarium, is erg populair onder Europese vakantiegangers.
Vandaag worden nog de handtekeningen gezet, maar met huisbankier MCB is de financiering al rond.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.