Van een onzer verslaggevers
Willemstad - AVA Airways, de luchtvaartmaatschappij op papier van Olivier Arrindell en MAN-politicus Giovanni Atalita die de regering hebben gedreigd met een rechtszaak omdat er nog geen vergunning werd verstrekt, blijkt grotendeels uit lucht te bestaan.


Het Antilliaans Dagblad beschikt over een forensisch rapport, opgesteld in opdracht van minister Suzy Camelia-Römer (PNP) van Verkeer. Veel documenten die AVA de afgelopen maanden heeft getoond en overhandigd zijn ‘naar een hoge mate van waarschijnlijkheid niet authentiek’.
Ook wordt onder andere voor financiering/garantstelling verwezen naar bedrijven in de Verenigde Staten die ‘waarschijnlijk fictief’ zijn. Bovendien heeft KPMG New York laten weten dat de door AVA opgevoerde Grace Aviation Holdings - anders dan in een brief gesteld - géén klant is van KPMG in New York en dat dit advieskantoor dit schrijven ook niet heeft afgegeven.
Door AVA Airways, dat regelmatig luidkeels in de media van zich laat horen en zelfs met behulp van advocaat Chester Peterson een persconferentie belegde om zich te beklagen over de minister omdat zij een bankgarantie van 48,9 miljoen eist, is om een vergunning verzocht.
AVA Airways belooft gouden bergen. Als ‘airline of Curaçao & the Caribbean’ blijkt uit een door AVA zelf verspreid ‘confidential proposal’ dat AVA de mogelijkheid ziet om ‘ten million passengers’ te vervoeren. Het zogenaamd vertrouwelijke rapport is opgesteld door Grace Aviation Holdings, LLC.
Deze naam duikt ook op als één van de Amerikaanse bedrijven die garantiebrieven hebben verstrekt. De andere betreft Capital Partners, eveneens garantsteller voor AVA Airways van Arrindell, Atalita en Arsenio Scherptong. Alle drie zouden zij aandeelhouder van de luchtvaartmaatschappij in oprichting zijn.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).