Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Bezoekers van het voormalige populaire eetcafé De Tropen hoeven niet te treuren. Ernst Verzijlbergen, oud-directeur van De Tropen, is samen met zijn bediening en de keuken verhuisd naar Café Copa Cabana in Punda.
Zestien jaar kwamen er vaste bezoekers bij eetcafé De Tropen aan de Mahaaiweg. Verzijlbergen zegt dat Curaçao ondertussen veranderd is. ,,Vroeger waren mensen nog bereid om een stuk te rijden om ergens te gaan lunchen of dineren. Nu zoekt iedereen elkaar op en gaan ze sneller eten in plekken als het drukke Punda.” Dit verschijnsel zag je volgens hem ook in de omzet van De Tropen.
Toen de mogelijkheid zich voordeed om een pand in Punda te huren is deze kans direct gegrepen. Café Copa Cabana is een gloednieuw eetcafé op het Keukenplein. Verzijlbergen, nu manager van Copa Cabana, vindt het een ‘verademing’ om nu een eetcafé in Punda te hebben. ,,Punda bruist door alle toeristen en stagiairs, vooral nu met de feestdagen.”
Copa Cabana neemt het concept van De Tropen over. ,,De informaliteit blijft. Mensen gaan niet uit eten, maar komen bij ons eten.” Verzijlbergen ziet geen concurrentie in de andere eetcafés in Punda. ,,We willen het graag intiem houden. Anders dan andere eetgelegenheden.”
De uitdaging voor Copa Cabana is om vooral ’s avonds rond etenstijd de meeste klanten te trekken. Het café zal evenementen gaan organiseren zoals avonden met live muziek. Daarnaast is er elke dag een happy hour en uiteraard staan er dagelijks weer andere daghappen op het menu.

ADletters logo


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.