Van een onzer verslaggevers

Willemstad - De Curaçaose luchtvaartmaatschappij Insel Air is gisteren begonnen met chartervluchten van Miami naar Cuba. In samenwerking met drie Amerikaanse reisorganisaties verzorgen zij tot negen vluchten per dag naar vier verschillende bestemmingen in Cuba.

Deze grote opdracht voor de Curaçaose luchtvaartmaatschappij is het resultaat van vier jaar intensief onderhandelen door onder meer chief commercial officer (cco) van Insel Air, Jurgen Lippinkhof.
De wereldwijde verwachting is dat het toerisme in Cuba flink gaat aantrekken door het aanhalen van de banden tussen Amerika en Cuba. De drie Amerikaanse touroperators mogen zelf niet vliegen op Cuba en dus doet Insel Air dat voor ze. De bestemmingen die ze vanaf gisteren daarmee aandoen zijn Santiago de Cuba, Camaguey, Havana en Holguin. De overeenkomst geldt voor onbepaalde tijd.
Lippinkhof stelt dat het niet direct iets voor Curaçao oplevert, maar wel naamsbekendheid voor Insel Air. En dat kan wel in het voordeel werken van het eiland: de luchtvaartmaatschappij vliegt immers op maandag en vrijdag naar Havana.
Ook zei de cco gisteren tijdens een persconferentie van de luchtvaartmaatschappij dat er extra afspraken zijn gemaakt met KLM en Delta. Samen met het Braziliaanse GOL worden daarmee nu bijna alle grote markten bediend: de Europese markt, Latijns-Amerika en Noord-Amerika. Ook, zo lichtte de directeur van Insel Air een tipje van de sluier op, zijn er gesprekken geweest met Chinese maatschappijen.
Insel Air verwacht volgend jaar 1,4 miljoen passagiers te vervoeren door hubs Aruba en Curaçao. Daarnaast worden er naar verwachting vier nieuwe bestemmingen toegevoegd aan het routenetwerk en zijn er vier nieuwe Fokkers besteld. Deze worden naar verwachting begin volgend jaar geleverd. Daarmee komt het toestellentotaal op 23.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.