Van een onzer verslaggevers

Willemstad - De overheid heeft te weinig aandacht voor de sportcomplexen op Curaçao. Sportstichting FDDK heeft een rappelbrief naar de regering gestuurd waarin wordt aangedrongen op financiering van groot onderhoud aan de faciliteiten.

Dat zegt directeur Thakaidzwa Doran van FDDK: ,,We vragen de regering om hiervoor geld op de kapitaaldienst te zetten.” Het benodigde onderhoud zou vele miljoenen kosten.
Directe aanleiding voor de brief is het onderhoud dat moet worden gepleegd aan het zwembad van SDK. ,,Daarbij zijn allerlei problemen naar boven gekomen”, zegt Doran. De tegels laten los en het is volgens hem niet rendabel meer om dat te repareren. ,,We hebben een schatting gemaakt dat het 250.000 gulden gaat kosten. Maar we zijn nog bezig een exacte raming te maken.”
Het zwembad werd gesloten na een klacht van een gebruiker, waarna uit tests bleek dat het water was vervuild. Een eerste schoonmaakactie bleek onvoldoende resultaat op te leveren. Daarna werd besloten het bad helemaal leeg te pompen. Nu komt FDDK tot de conclusie dat het niet de moeite is om te repareren. ,,Met de subsidie die we krijgen kunnen we alleen oplappen. Het wordt tijd dat er geld wordt uitgetrokken voor groot onderhoud aan de sportfaciliteiten.”
De sportcomplexen behoorden tot voor kort tot de portefeuille van de inmiddels afgetreden premier Ivar Asjes. Die heeft vorig jaar een rapport gekregen van Reda Sosial waarin werd berekend dat vernieuwing van het zwembad 6 miljoen gulden zou kosten. ,,De regering is daarvan dus al op de hoogte. We zijn een jaar verder, maar er is niets gebeurd. Daarom hebben we een herinnering gestuurd. De sportfaciliteiten hebben geen prioriteit van de regering”, aldus Doran.
FDDK heeft een professionele audit laten uitvoeren. ,,Die kwam uit op 10 miljoen gulden aan achterstallig onderhoud voor het hele sportcomplex van Brievengat, exclusief het zwembad. Met een audit voor het Rifstadion en het zwembad daar zijn we nog bezig.” Het SDK-zwembad blijft voorlopig dicht tot er meer duidelijkheid is. Doran pleit voor een geheel nieuw bad, omdat het steeds oplappen uiteindelijk meer zal kosten. ,,Met een nieuw zwembad zullen we lagere onderhoudskosten hebben.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).