Van onze redactie
Willemstad - De Curaçao Baseball Week (CWB) begon afgelopen weekend met twee seminars voor coaches. De vele regen- en onweersbuien sloegen de coaches niet uit het veld, zo meldt de organisatie. Ook het diner met een veiling op zaterdagavond was geslaagd en er werd veel geld opgehaald voor het goede doel.


De opening van de seminars voor coaches vond op zaterdagochtend om 9.30 uur plaats in het Renaissance Hotel. Ongeveer 50 coaches waren daarbij aanwezig. De theoriesessies van deze seminars werden verzorgd door sprekers Hensley Meulens (SFG), Ron Wotus (SFG) en Robert Coffie. Na de lunch vertrokken alle deelnemers naar het Tio Daou Ball Park om het seminar voort te zetten op het veld. Op zondagmiddag volgden de coaches praktijksessies in het Tio Daou Ball Park. Jim Jones (ISG), Ron Wotus (SFG), Hensley Meulens (SFG) en Steve Janssen (KNSBSB) gaven trainingen op het gebied van pitching, hitting, baserunning en teamorganisatie.
Het diner op zaterdagavond dat zou plaatsvinden bij de Blue Bay Beach Sunset Bar, moest vanwege de weersomstandigheden naar het clubhuis van de golfclub verplaatst worden. ,,In totaal hebben Marro Pietersz en Lauw Jacobs 30 items geveild onder de 140 aanwezige gasten. Zowel collectors items uit het honkbal als ‘non-baseball’ items zijn onder de hamer gegaan, waaronder een gesigneerd portret van Didi Gregorius geschilderd door Mirjam Griffioen. Volgens de eerste telling van de penningmeester blijkt dat er ruim 40.000 dollar is opgehaald voor de lokale honkbalorganisaties. Binnenkort wordt bekend gemaakt in welke vorm de ontvangen gelden gedoneerd gaan worden aan de baseballorganisaties van Curaçao”, zo maakt de organisatie bekend.


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).