Van onze redactie
Willemstad - Curaçao Ports Authority (CPA), Kompania di Tou Kòrsou (KTK) en Curaçao Pilots Organization (CPO) hebben de audit voor de certificering voor ISO 9001 en ISO 14001, die werd uitgevoerd door Lloyd’s Register, met succes doorstaan.
ISO 9001 is een kwaliteitsstandaard waaraan de bedrijven moeten voldoen op het gebied van beheer van managementsystemen. Met de ISO 14001-certificatie wordt aangetoond dat bedrijven een effectief systeem hebben ten aanzien van milieumanagement.
Lloyd's Register bracht in november een bezoek aan de bedrijven en nam waar op welke wijze de bedrijven zowel kwaliteit als milieu binnen de onderneming beheren. ,,CPA, KTK en CPO hebben beide audits succesvol afgelegd. Als havenautoriteit en enige bedrijf binnen de haven met een ISO 14001-certificatie is het van belang dat wij het goede voorbeeld geven in onze havens en dat wij een verantwoordelijk beheer voeren ten aanzien van ons milieu. Gedurende dit jaar hebben wij verschillende maatregelen getroffen om te voorkomen dat onze eigen dagelijkse operaties een negatieve impact hebben op ons milieu. Zo hebben wij onder andere efficiëntere uitrusting en lichten geïnstalleerd om het stroomverbruik te verminderen. Ook zijn zonnepanelen aangebracht in zowel het gebouw van CPA als dat van CPO en zijn vuilnisbakken aangeschaft voor het opvangen van gescheiden afval”, zo verduidelijken de bedrijven.
CPA is van plan in 2016 de exploitanten in de haven te benaderen om daar waar nodig ondersteuning te bieden zodat ook alle exploitanten binnen de haven een verantwoordelijker beleid kunnen voeren ten aanzien van het milieu.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.