Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Fin Tomi Halme heeft de tweede KLM Curaçao Marathon gewonnen. Gisteren liep hij in 2 uur 50 minuten en 33 seconden, de 42 kilometer en 195 meter. Kees van Helmond uit het Nederlandse Made werd tweede. De beste Curaçaoënaar eindigde gisteren op de derde plaats: Robbert Luttikhuizen liep de marathon in 3 uur twintig minuten en 5 seconden.


De tweede KLM Curaçao Marathon verliep gisteren vrijwel vlekkeloos. De voorspelde hevige regenbuien bleven uit, maar de gewenste koelte was wel aanwezig. De marathon ging om 4.00 uur van start. Behalve de hele marathon werd ook de halve marathon gelopen, maar er kon ook gekozen worden tussen de tien en vijf kilometer en twee zogenoemde ‘trail’ afstanden van 10,5 en 16,65 kilometer. Er deden in totaal ruim 1.700 deelnemers mee uit 32 landen.
De halve marathon werd gewonnen door de bekende Curaçaose atlete Marlies Kort. Zij deed over de 21 kilometer en 97 meter 1 uur 25 minuten en 34 seconden. Ze werd op de voet gevolgd door John de Rooij uit Venray en derde werd de Arubaan Alrric Kock.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).