Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Fin Tomi Halme heeft de tweede KLM Curaçao Marathon gewonnen. Gisteren liep hij in 2 uur 50 minuten en 33 seconden, de 42 kilometer en 195 meter. Kees van Helmond uit het Nederlandse Made werd tweede. De beste Curaçaoënaar eindigde gisteren op de derde plaats: Robbert Luttikhuizen liep de marathon in 3 uur twintig minuten en 5 seconden.


De tweede KLM Curaçao Marathon verliep gisteren vrijwel vlekkeloos. De voorspelde hevige regenbuien bleven uit, maar de gewenste koelte was wel aanwezig. De marathon ging om 4.00 uur van start. Behalve de hele marathon werd ook de halve marathon gelopen, maar er kon ook gekozen worden tussen de tien en vijf kilometer en twee zogenoemde ‘trail’ afstanden van 10,5 en 16,65 kilometer. Er deden in totaal ruim 1.700 deelnemers mee uit 32 landen.
De halve marathon werd gewonnen door de bekende Curaçaose atlete Marlies Kort. Zij deed over de 21 kilometer en 97 meter 1 uur 25 minuten en 34 seconden. Ze werd op de voet gevolgd door John de Rooij uit Venray en derde werd de Arubaan Alrric Kock.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.