Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Marilyn Moses is in weerwil van de wens van haar voormalige partij PAIS, benoemd tot voorzitter van de Parlatino-commissie die zich bezighoudt met de gelijkheid van gender, kinderen en jongeren. Dat valt op te maken uit berichten die het onafhankelijk Statenlid op haar facebookpagina heeft geplaatst.
,,Tijdens de vergadering bij Parlatino ben ik benoemd tot voorzitter van de Commissie gelijkheid van gender, kinderen en jongeren. Dit is een moment waarop ons land trots kan zijn”, aldus Moses. Maar dit moment resulteerde in een beschamende vertoning voor Curaçao door het optreden van de ‘Club van de kleuterschool’, zo schrijft Moses op haar wall. Het onafhankelijke Statenlid Moses plaatste ter illustratie een kopie van een brief die PAIS-Statenvoorzitter Mike Franco op 23 november naar de secretaris-generaal van Parlatino verzond. Daarin schrijft Franco dat hij als Statenvoorzitter de secretaris-generaal informeert dat Moses is afgezet als lid van de commissie voor veiligheid van burgers, het bestrijden en voorkomen van drugshandel, terrorisme, en georganiseerde misdaad. Moses is ook afgezet als lid van de commissie voor gelijkheid van gender, kinderen en jongeren, zo schrijft Franco.
De Statenvoorzitter schrijft dat de wijzigingen te maken hebben met veranderingen in de samenstelling van het parlement. Franco stelt voor dat partijgenoot Eugene Cleopa tot nader order de werkzaamheden van Moses overneemt.
Eerder liet Moses ook al van zich horen omdat regeringspartij PAIS haar zou dwarsbomen om de vergadering van Parlatino bij te wonen. Het Statenlid schreef dat zij daardoor zelf de kosten van haar reis en verblijf in Panama moest betalen om bij de vergadering aanwezig te zijn.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.