Van een onzer verslaggeefsters

Willemstad - De Curaçaose gemeenschap zal binnen de komende tien maanden het resultaat merken van het onderzoek in de zaak Maximus. Dat heeft demissionair minister Nelson Navarro (PAIS) van Justitie gisteren tijdens de wekelijkse persbijeenkomst te kennen gegeven.
Navarro en de andere ministers van het kabinet-Whiteman hebben nog tien maanden te gaan voor de verkiezingen van 2016 plaatsvinden. De Justitieminister werd gisteren de vraag gesteld of de zaak Maximus voor die tijd opgelost zou worden. In deze zaak wordt onderzoek verricht naar de intellectuele daders van de moord op politicus Helmin Wiels. Wiels werd in mei 2013 op het strand van Marie Pampoen vermoord. De schutter, Elvis ‘Monster’ Kuwas, werd dat jaar nog opgepakt en zit inmiddels een levenslange gevangenisstraf uit in Nederland.
De personen die opdracht hebben gegeven om de moord uit te voeren, lopen echter nog rond. Eerder werd in de zaak Maximus oud-minister van Justitie George Jamaloodin aangehouden en zijn halfbroer en loterijbaas Robbie dos Santos. Na enige tijd werd het tweetal echter weer op vrije voeten gesteld.
Het onderzoek leek vast te zijn gelopen. Deze indruk werd versterkt toen het Openbaar Ministerie en de politie eerder dit jaar de gemeenschap om hulp vroegen om de zaak op te kunnen lossen. Dit is echter niet het geval, zo liet Navarro gisteren weten. ,,Het onderzoek is in volle gang en de gemeenschap zal veel eerder dan de tien maanden resultaten beginnen te merken”, aldus de Justitieminister.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).