Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Nederland en het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) gaan mogelijk met elkaar samenwerken om de kust te verstevigen met inheemse methoden zoals het planten van mangrovebossen.

 

vvrpnl
Dat heeft het ministerie van VVRP bekendgemaakt naar aanleiding van een gesprek dat minister Suzy Camelia-Römer voerde met minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu en staatssecretaris Sharon Dijksma. Nederland is internationaal bekend om de kennis over het water, de zee en bescherming tegen overstromingen. Het land biedt in dit kader hulp aan onder andere Miami, Cartagena, New Orleans, Sumatra en Bangladesh.
De bewindsvrouwen hebben ook gesproken over de oprichting van een kenniscentrum op het gebied van verkeer, transport en ruimtelijke planning. Ook is er gesproken over een samenwerking tussen de meteorologische diensten van beiden landen. Camelia-Römer bezoekt over enkele dagen de klimaattop van de Verenigde Naties in Parijs. Zij zal daar verder overleggen met staatssecretaris Dijksma, die ook de conferentie bezoekt.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).