Van onze redactie
Willemstad - Dat je met honderd dollar al een onderneming kan starten werd verschillende jongeren duidelijk gemaakt door Henry Rock.

ondernemenjongeren

Rock is op Curaçao in het kader van Global Entrepreneurship Week (GEW).
Zaterdag is de Amerikaanse docent ondernemen de hele dag aan de slag gegaan met jongeren in een klaslokaal van het Sint Jozef vsbo in Otrobanda
De één kwam binnen met een honkbalpet, de ander met een zonnebril op. Zoals jongeren gewend zijn zich te kleden. Een meisje had zich helemaal opgedoft voor de ontmoeting met Rock. Met lange jurk en een flinke laag make-up nestelde zij zich in de klaslokaal midden in de gemêleerde groep.
Het maakte Rock helemaal niet uit hoe zijn publiek eruitzag. Vol energie verwelkomde hij de Curaçaose jongeren. Voor hij zijn eendaagse spoedcursus ondernemen begon, maakte Rock een rondje door de klas. Een voor een sprak hij de jongeren aan. De persoonlijke kennismaking brak meteen het ijs voor de jongeren die nooit eerder van deze Amerikaan hadden gehoord. In de Verenigde Staten leidt Rock een opleiding waar jongeren de fijne kneepjes van het ondernemen leren.
Toen het klassikale gedeelte begon was Rock een aardige oom in de ogen van de jongeren. Hij kreeg ze zelfs zover om een ‘chillpil’ te nemen. Dat was een moment van bezinning om zich te ontladen van alle negatieve elementen die de les in de weg zouden kunnen staan. Hij sprak ze rustig aan om zeker te zijn dat alles wat hij zei ook door de jongeren werd opgepikt. Op het moment dat Rock daadwerkelijk met de cursus ondernemen begon, waren de jongeren zichtbaar rustig en stonden zij ervoor open om alle informatie in zich op te nemen.
Rock heeft afgelopen vrijdag in het WTC ook als speciale gast van de Global Entrepreneurship Week een algemene toespraak gehouden voor geïnteresseerden. Daarin wees hij op de overeenkomsten tussen journalistiek en ondernemen. Rock hanteerde de vijf w’s (wie, wat, waar, waarom en wanneer) om aan te geven dat iemand dezelfde w’s moet hanteren om ondernemer te worden. ,,Het moet niet alleen bij ideeën blijven want die zijn één cent waard. Het gaat erom wat je met die ideeën doet.” Tijdens de bijeenkomst met de jongeren zaterdag ging Rock daar dieper op in.
Met de bijeenkomst voor de jongeren komt ook een eind aan de eerste Global Entrepreneurship Week op Curaçao. De organisatie kijkt terug op een succesvolle week. Die begon met een bijeenkomst met Leo Martellotto, de voorzitter van Junior Achievement Americas. GEW werd ondersteund door het ministerie van Economische Ontwikkeling, Fundashon Negoshi Pikiña en Junior Achievement. GEW ondersteunde ook veel lokale activiteiten afgelopen week.
Een delegatie van de organisatie van GEW Curaçao reist binnenkort naar Colombia af waar alle 160 betrokken landen bij elkaar komen. Daar laten ze zien wat er op Curaçao is gebeurd tijdens de eerste Global Entrepreneurship Week die als thema ‘maak je dromen waar’ had.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.