Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De demissionaire PAIS-minister Stanley Palm van Economische Ontwikkeling die in het nieuw te vormen kabinet niet terugkeert, wordt niet als directeur aangesteld bij Curaçao Tourist Board of Curaçao Airport Holding.
Dat heeft woordvoerder Allison Manuel van PAIS tegenover deze krant verklaard. Manuel reageerde op hardnekkige geruchten dat de partij een post voor de opgestapte minister heeft geregeld. ,,Stanley Palm heeft zelf het proces opgestart om een nieuwe directeur bij CAH te benoemen, er zijn nu twee kandidaten daarvoor in de running. Wat het CTB betreft is het zo dat KPMG de opdracht heeft gekregen om een directeur te werven”, aldus Manuel.
De woordvoerder verklaarde ook dat het voor de bewindsman moeilijk was om zijn portefeuille op te geven. Dat was nodig nadat Statenlid Marilyn Moses van PAIS jaar steun aan de regering opzegde en ook uit de partij stapte. Het aantal Statenleden van PAIS kwam daardoor op drie te staan. Oppositiepartij PAR die de nog te vormen nieuwe regering aan een meerderheid in de Staten helpt, eiste de portefeuille van Economische Ontwikkeling op.
,,Palm heeft alle moeite gedaan om de economie weer op gang te krijgen, nu het eindelijk een beetje aantrekt, moet hij opstappen, dat is zuur. Hij gaat zich de eerstkomende tijd aan zijn gezin wijden en gaat daarna weer in de private sector aan de slag.”
In gesprek met deze krant ontkende Manuel ook dat er sprake is dat PAIS-minister Etienne van der Horst van Bestuurlijke Planning en Dienstverlening opstapt, en dat Stanley Palm hem zal opvolgen. ,,Van der Horst moet de onderhandelingen over de pensioenen met de vakbonden afronden. Hij stapt niet op.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.