Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De boten Bounty en Summer Bliss verkeren in slechte staat en vormen een direct gevaar voor de veiligheid en het milieu in de omgeving. Dat stelt de Curaçao Ports Authority (CPA).

bounty

De twee boten zullen daarom binnen twee weken worden verwijderd.
Hiervoor beroept CPA zich op de Landsverordening opruiming van schepen en wrakken. Er zal ook een houten schip, dat is gezonken in het Spaanse Water en bijna helemaal vergaan is, worden opgeruimd. Het is niet bekend van wie dit vergane schip is.
Dat CPA de boten in het Spaanse Water gaat opruimen is opvallend. In juni liet CPA-directeur Humberto de Castro nog weten dat het Spaanse Water niet onder het beheer valt van de havenautoriteit.
De Bounty is gebouwd in 1982 en als eigenaar staat bij CPA Yanir Regulo Sambo geregistreerd. Het schip werd jaren geleden uit Nederland naar Curaçao gebracht en een tijd lang werden er tochten door Bounty Adventures naar Klein Curaçao mee georganiseerd. Het schip werd verkocht, maar sinds anderhalf jaar lag de Bounty er verlaten bij en is uiteindelijk gezonken in het Spaanse Water.
De Summer Bliss uit 1979 ligt aan de Scharlookade in de Sint Annabaai en staat geregistreerd in Georgetown, Guyana. De eigenaar van het schip is Deosarran Shivpaul. De Summer Bliss kwam in opspraak toen vanaf deze boot eind september 2012, 216 kilo goud werd gestolen. De boot ligt al sinds 2012 in de haven en wordt nu dus binnen twee weken verwijderd.
Diegenen die bezwaar willen maken tegen de verwijdering van de schepen dienen zich binnen twee weken te melden bij CPA.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).