Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Siegfried Victorina is de beoogde opvolger van demissionair minister Ben Whiteman van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN).

victorina

In gesprek met het Antilliaans Dagblad bevestigde Victorina dat hij benaderd is voor die portefeuille en dat het proces gaande is. De beoogde GMN-minister verklaarde niet te weten of hij de enige kandidaat is. ,,Ik las in een krant dat er nog een andere persoon is benaderd, maar daar weet ik zelf niets van.”
Op de vraag wat hem tot de aangewezen minister voor GMN maakt, antwoordde Victorina lachend dat hij allereerst een Bon Yu di Kòrsou is met veel werkervaring. ,,Afgezien daarvan was ik waarnemend hoofd van de GGD, hoofd bij het directoraat voor de volksgezondheid, adviseur van veel Bestuurscolleges in het verleden en ook adviseur van de ziekenhuizen op de Beneden- en Bovenwindse Eilanden”, aldus Victorina.
De potentiële minister wilde niet zeggen of hij documenten moest overleggen in verband met de screening waar nieuwe bewindslieden aan worden onderworpen. Eerder verklaarde fractieleider Melvin ‘Mac’ Cijntje van Pueblo Soberano in deze krant ervan uit te gaan dat de opvolger van Whiteman voor de jaarwisseling beëdigd kan worden. Victorina houdt naar eigen zeggen in zijn eigen agenda nog geen rekening met het ministerschap en de beëdiging in december. ,,Wij gaan de brug over als het moment daar is.”
De mogelijke opvolger van Whiteman heeft in het verleden aan de London School of Economics gestudeerd. ,,Maar dat was heel lang geleden, ondertussen heb ik veel werkervaring opgedaan, zo ben ik al meer dan 30 jaar een collega van dr. Gerstenbluth.” Formateur Whiteman wilde desgevraagd geen commentaar leveren op het mogelijke ministerschap van Victorina. Whiteman verklaarde het niet kies te vinden om als formateur in dit stadium namen van mogelijke kandidaten voor ministersposten te noemen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.