Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Een zaal vol werkzoekenden heeft vorige week een ‘motivational’ bijeenkomst kunnen bijwonen georganiseerd door Elsa Rozendal.

movatiewerk

Zij riep werkzoekenden op via Facebook onder de titel ‘Kòrsou tin trabou’ (Curaçao heeft werk). Tijdens het seminar is ingegaan op hoe te solliciteren, hoe een sollicitatiegesprek voor te bereiden, een goede brief en curriculum vitae te schrijven en op de essentiële benodigdheden en bekwaamheden die nodig zijn om een kans te maken op de arbeidsmarkt. Naast Rozendal, was ook D’arcy Lopes gastspreker evenals het uitzendbureau Tempo Caribbean. Verder waren er twee werkgevers, die uitgelegd hebben wat zij zoeken in een sollicitant en wat zij verwachten van jongeren. Ook een jongere zelf is aan het woord geweest en heeft de zaal verteld hoe hij werk zocht en ook kreeg. De bijeenkomst was bij het Sentro Pro Bista in Jongbloed.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.