Door Benjamin de Bruijn
De Nederlandse profwielrenner Danny van Poppel heeft zondag de tiende editie van de Coral Estate Polar Classic gewonnen. De geboren Utrechtenaar was koersdirecteur Marc de Maar en Pieter Weening te snel af op de mountainbike.

coralclassic

Na het wegvallen van de Amstel Curaçao Race vorig jaar, besloot De Maar om voor een andere wedstrijd wielerprofs naar Curaçao te halen. Met Weening en Van Poppel slaagde de 31-jarige renner van Team Roompot erin om twee grote namen aan het evenement te binden. Weening is bekend van zijn etappezege in de Tour de France van 2005, terwijl Van Poppel dit jaar furore maakte met een ritoverwinning in de Ronde van Spanje.
De Maar heeft een helder doel voor ogen met zijn koers. „Door de Amstel Curaçao Race was Curaçao voor buitenlandse fietsers populair. Maar ik denk dat wij dat nog beter kunnen. Mountainbiken is een heel andere beleving. Je leert het eiland echt kennen. Het concept is wel vergelijkbaar. We halen een paar profs naar dit evenement en dat geeft het wat meer cachet.”
De Maar deed zelf voor de achtste keer mee en won de voorgaande zeven keer altijd. Ook in de editie van dit jaar maakte hij een sterke indruk, totdat Van Poppel het in de laatste ronde genoeg geweest vond. Het sprintkanon demarreerde en kwam solo over de meet. De Maar werd tweede en Weening moest het doen met een derde plaats in de hagelnieuwe profcategorie.
Winnaar Van Poppel nam na afloop dolgelukkig een teug van het biertje dat hem werd aangereikt. „Dit is mijn eerste zege op de mountainbike.” De sprinter komt volgend jaar graag terug, maar is wel afhankelijk van een uitnodiging van koersdirecteur De Maar. „Misschien nodigt hij me nu niet meer uit”, knipoogde Van Poppel.
Van Poppel was niet de enige winnaar van de dag. In totaal werden er prijzen uitgereikt in elf categorieën. In de hoogste amateurafdeling, de eliterenners, was Mike Shipley van Generation Next Curaçao Cycling Team de sterkste.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.