Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Leiders van de oude coalitie en van de PAR hebben vanochtend een gesprek met formateur Ben Whiteman (PS). Na dit gesprek zal naar alle waarschijnlijkheid de bereidwilligheidsverklaring getekend worden die Whiteman vervolgens mee zal nemen naar de gouverneur om aan te tonen dat genoemde partijen bereid zijn om verder te praten.
De bereidwilligheidsverklaring zou eigenlijk gisteren door de oude coalitie - bestaande uit PS, PAIS, PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran - en PAR worden getekend, maar dat werd na een uitnodiging om met Whiteman te praten tot vandaag uitgesteld.
Nadat de bereidwilligheidsverklaring is getekend, kan het onderhandelingsproces beginnen. PAIS zal nu - nu de partij één zetel minder heeft - in ieder geval één ministerspost moeten opgeven. De partij had tot aan het indienen van het ontslag van het kabinet-Whiteman de posten van Economische Ontwikkeling, Bestuur, Planning en Dienstverlening, Justitie en dat van Statenvoorzitter. ,,We zullen één van die posten moeten opgeven”, zo laat Statenvoorzitter Mike Franco (PAIS) desgevraagd weten. ,,Als we gaan onderhandelen, ligt alles weer op tafel.”
Welke ministerspost wordt opgegeven, is vooralsnog onduidelijk. ,,Dat moet de conclusie zijn van de onderhandelingen. Het kan niet het beginpunt zijn”, zo geeft Franco te kennen. PAR heeft in eerste instantie aangegeven de post van Economische Ontwikkeling te willen, alsook die van de Gevolmachtigde minister.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).