Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Leerlingen van groep zeven van de St. Antonius School waren gelukkig toen Curoil afgelopen dinsdag het gerenoveerde deel van het Verkeerspark heropende.

In zijn toespraak benadrukte Curoil-directeur Yamil Lasten het belang van het park voor de Curaçaose gemeenschap: ,,Iedereen die nu volwassen is, heeft ooit les gekregen in dit verkeerspark en in de vijfde klas hier verkeersexamen afgelegd. Het feit dat het verkeerspark vandaag nog bestaat, bewijst hoe belangrijk het is dat we onze kinderen van jongs af aan de regels leren van het verkeer.”
In 1965 heeft Shell Curaçao nv het eiland het verkeerspark geschonken. De gift was afkomstig van Vereniging Veilig Verkeer en was bedoeld om veiligheid in het verkeer te stimuleren en om kinderen - vanaf de basisschool - de mogelijkheid te bieden kennis te vergaren over het verkeer. Aan het begin van het bestaan van Curoil - inmiddels dertig jaar geleden - heeft het overheidsbedrijf het onderhoud van het verkeerspark op zich genomen.
In het kader van het dertigjarig bestaan van Curoil heeft het bedrijf ervoor gekozen dit jaar een aantal grote projecten uit te voeren, waaronder ook de renovatie van het verkeerspark en het speeltuintje op het Brionplein in Otrobanda. De renovatie van het verkeerspark richt zich op drie gebieden: een nieuw benzinestation met moderne uitrusting zoals het pompstation te Sta. Rosa; een compleet gerenoveerde tribune waar ouders kunnen plaatsnemen om een oogje te houden op hun kinderen en tot slot een complete transformatie van het deel waar feestjes worden gehouden.
In de volgende fase zullen de leszaal, de toiletten en de algemene infrastructuur onder handen worden genomen. ,,De aanzienlijke kosten die gepaard gaan met deze renovatie, bewijst de toewijding van Curoil bij dit project dat ons na aan het hart ligt”, aldus Lasten.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).