Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Het honkbalteam van het Nederlands Koninkrijk heeft gisteren tijdens de Premier 12 de eerste overwinning in de wacht gesleept.

In het Intercontinental Stadium in Taichung verloor de ploeg dan wel twee pitchers, maar de gastheer – Taiwan - werd wel met 4-7 verslagen.
Na een sterke start van ‘Kingdom of the Netherlands’ kroop Taiwan toch steeds dichterbij. De Taiwanese middenvelder Dai-Kang Yang werd de grote kwelgeest voor het Nederlands Koninkrijksteam. Hij sloeg een solohomerun in de eerste inning, schakelde met een hard geslagen bal in de derde inning pitcher Diegomar Markwell uit en maakte in de zesde inning met twee lopers op de honken met zijn rug tegen de omheining een bal van Wladimir Balentien op knappe wijze onschadelijk om zo een einde aan de slagbeurt en de kansen voor het Nederlandse team te maken.
Markwell werd in de derde inning vervangen door Tom Stuifbergen die vervolgens zeer overtuigend gooide. Stuifbergen raakte echter geblesseerd en moest na een worp afhaken nadat hij een verkeerde landing op zijn rechtervoet maakte. Hij ligt in het ziekenhuis voor medische behandeling en nader onderzoek.
Wat volgde waren innings die werden verdedigd met bloed, zweet en tranen. Er werd hard gewerkt en geknokt voor elke bal. Desondanks bleef het Taiwanese team dichtbij. Closer Loek van Mil keek in de achtste inning tegen volle honken aan met slechts één man uit. Dankzij goed verdedigingswerk werd de tweede out gemaakt.
In de laatste inning zorgden Andruw Jones, Wladimier Balentien en Curt Smith met achtereenvolgende hits voor de genadeslag waardoor het Team Kingdom of the Netherlands een comfortabele voorsprong kreeg van 7-3. De uiteindelijke eindstand werd 7-4 in het voordeel van het team van het Nederlands Koninkrijk.
Coach Hensley Meulens liet na de wedstrijd op Facebook weten trots te zijn op de eerste overwinning. ,,De eerste zit er op. Een geweldige wedstrijd gespeeld door het hele team”, aldus Meulens.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).