Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Afgelopen weekeinde vond het Nationaal Kampioenschap voor de Sunfish-klasse plaats op het Spaanse Water.

tijnsunfish

Over de gehele zaterdag en zondag werden in totaal 8 races bij wisselende omstandigheden gevaren. Onder de deelnemers bevonden zich ervaren zeilers, onder wie diverse voormalige Curaçaose kampioenen, de meer recreatieve zeilers en talentvolle jeugd.
Aan het einde van de zondagmiddag werd duidelijk dat Tijn van der Gulik (15), lid van Youth Sailing Curaçao, de onbetwiste nieuwe nationale kampioen is. Gemeten over de twee dagen had hij niet alleen het beste resultaat; hij finishte bij 3 races ook als eerste. Van der Gulik liet grote namen uit de lokale Sunfishwereld achter zich, zo werd zijn vader Hans van der Gulik tweede en Jürgen Schneider derde, beide zeilers hebben in het verleden het nationaal kampioenschap meerdere malen gewonnen. De kersverse kampioen is overigens een zeiler die in meerdere bootklassen goed presteert. Zo is hij in volle voorbereiding om eind december tijdens het wereldkampioenschap voor de jeugd, in Maleisië uit te komen in de Laser Radial-klasse.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.