Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De kinderen in Kinderoorden Brakkeput zijn gisteren in opstand gekomen tegen het nieuws dat een groep binnenkort uit het internaat wordt weggehaald. De politie moest eraan te pas komen om de boel te kalmeren. Dat meldde Telenotisia gisteren.
Dat zo’n vijftien kinderen binnenkort Kinderoorden zullen verlaten kwam voor de jonge inwoners onverwacht. Directeur Jennifer Lindo-Snijder van de Gezinsvoogdij Instelling (GVI) liet maandag weten de verplaatsing van de groep van plan te zijn. Ook de voorzitter van Kinderoorden, Rubert Breusers en vicevoorzitter Monte Horsford lieten gisteren tegenover het journaal weten niet op de hoogte te zijn gesteld van deze beslissing. Beiden waren gisteren voor deze krant niet bereikbaar voor commentaar.
Om de kinderen uit Brakkeput te kunnen plaatsen is een bevel van de jeugdrechter nodig. De GVI verwacht dat als dit besluit er komt, de kinderen snel naar een ander internaat kunnen worden overgeplaatst.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.