Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Toesi Mizai Koby is onlangs geslaagd voor haar hbo-opleiding ‘Bachelor of Circus Arts’ bij Codarts in Rotterdam. Codarts is een in Rotterdam gevestigde internationale hogeschool die hoogwaardig kunstvakonderwijs aanbiedt op het gebied van muziek, dans en circus.

De Curaçaose circusdanseres komt voort uit Danzarte, de circustheatergroep op Curaçao onder leiding van Willy Baretto. Een van de organisatoren binnen Danzarte stelt: ,,Het is toch maar mooi, een kind uit Muizenberg uit een eenoudergezin, dathet gewoon met een SSC-studiebeurs waarmaakt.”
Toesi is al tijdens haar optredens op Curaçao opgevallen als mooie en talentvolle danseres in de lucht. Zij werd door de Rotary gesteund om auditie te doen in Nederland, vier jaar geleden. Na haar volgden Jarud Martina, Stevin Morales en Ray Cardose. Ook zij ontwikkelen zich op dit moment als professionele circusartiesten.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.