Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Een konvooi bus van het ABC-busbedrijf is gisteren een woning binnengereden aan de George Maduroweg in Van Engelen. 21 Mensen raakten hierbij gewond. Twee hiervan, de vrouwelijke bestuurder en haar kind, zijn opgenomen in het ziekenhuis.
Politiewoordvoerder Alfred Suarez laat desgevraagd weten dat alle gewonden naar het Sehos zijn gebracht per ambulances van het ziekenhuis en het Rode Kruis. Negentien van hen zijn ondertussen weer thuis. Het ongeluk gebeurde gisterenmiddag op de kruising van de George Maduroweg en de Van Staverenweg. Uit een eerste onderzoek van de politie blijkt volgens Suarez dat de vrouwelijke bestuurder geen voorrang verleende aan de bus die op de George Maduroweg reed in de richting van het tankstation Cas Cora.
Daarop ramde de bus de auto, een Kia Sportage. De Sportage kwam daarbij terecht nabij het linker voorwiel van de konvooi bus, op de plek waar de buschauffeur zit. Hierop verloor de buschauffeur de controle over het stuur en belandde in een huis aan de Geroge Maduroweg.
De ravage aan het huis is enorm. Niet alleen de hele afrastering van het huis is eruit gereden maar ook de muur en een deel van het dak zijn vernield. De auto van de bestuurster belandde door de klap in de afrastering van een huis aan de Van Staverenweg.
Vrij snel na het ongeluk was slachtofferhulp ter plaatse om de gewonden en omstanders op te vangen. Ook de brandweer en Curgas waren snel ter plaatse om de politie en ambulance te ondersteunen. Gisteren aan het begin van de avond is begonnen met het verwijderen van de bus.


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).