Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De tijdelijke botika in Barber heeft afgelopen week de deuren geopend. De bouw van een permanente huisvesting is vergevorderd.

Het heeft volgens NV Bettina meer dan een jaar geduurd voor de vergunning binnen was en de deuren konden worden geopend. De noodapotheek zit voorlopig nog in containers naast de praktijk van huisarts Sommer, tegenover het benzinestation.
Ondanks de noodbouw is de botika goed uitgerust met airconditioning, een toonbank, een wachtruimte en opslagrekken. Daarmee zet het volgens Bettina de toon voor de nieuwbouw. Dezelfde organisatie exploiteert Botika Stakamahakchi op Montaña Rey en kan het computersysteem meteen operationeel gebruiken.
Bewoners van Bándabou hebben al een kijkje genomen, zegt de uitbater. Ze zijn blij dat er weer een apotheek is in dit deel van het eiland waar zij terecht kunnen voor medicijnen en drogisterij-artikelen. Wanneer de definitieve huisvesting kan worden betrokken is nog niet bekend.

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.