Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De tijdelijke botika in Barber heeft afgelopen week de deuren geopend. De bouw van een permanente huisvesting is vergevorderd.

Het heeft volgens NV Bettina meer dan een jaar geduurd voor de vergunning binnen was en de deuren konden worden geopend. De noodapotheek zit voorlopig nog in containers naast de praktijk van huisarts Sommer, tegenover het benzinestation.
Ondanks de noodbouw is de botika goed uitgerust met airconditioning, een toonbank, een wachtruimte en opslagrekken. Daarmee zet het volgens Bettina de toon voor de nieuwbouw. Dezelfde organisatie exploiteert Botika Stakamahakchi op Montaña Rey en kan het computersysteem meteen operationeel gebruiken.
Bewoners van Bándabou hebben al een kijkje genomen, zegt de uitbater. Ze zijn blij dat er weer een apotheek is in dit deel van het eiland waar zij terecht kunnen voor medicijnen en drogisterij-artikelen. Wanneer de definitieve huisvesting kan worden betrokken is nog niet bekend.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).