Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De KLM-vlucht KL 785 van zondag is ernstig vertraagd.

De vlucht had eigenlijk zondagmiddag om 17.00 uur vanaf Curaçao moeten vertrekken met eindbestemming Schiphol, maar door een probleem met de brandstoftoevoer vertrok de vlucht uiteindelijk pas gisteravond laat. Bij het sluiten van deze krant werd verwacht dat de Boeing 747 rond 23.00 uur zou vertrekken.
Er zijn technici uit Nederland ingevlogen om het probleem te verhelpen. ,,Ik ben geen technicus, dus wat het probleem precies was kan ik niet uitleggen. Ik weet alleen dat er niet mee gevlogen kon worden”, zei general manager van KLM op Curaçao, Pieter de Man, gisteravond desgevraagd. ,,We hebben op Curaçao niet alle onderdelen, dus dan moeten er mensen uit Nederland komen.”
,,We dachten gisteren de problemen verholpen te hebben, maar dat bleek toch niet het geval”, aldus De Man. Voor de bijna 400 passagiers was het vervelend om het toestel weer te moeten verlaten toen ze dachten eindelijk te kunnen gaan vliegen, geeft De Man toe. ,,Maar we vliegen niet als het niet veilig is.”
De gestrande passagiers die niet op Curaçao wonen zijn voor de duur van de reparatie ondergebracht in hotels. ,,Daar zijn ze voorzien van wat te eten en een drankje.” Het was volgens De Man niet mogelijk een extra toestel in te zetten: ,,We beschikken niet over een aantal reservetoestellen. Vliegtuigen moet vliegen en niet stilstaan.” Passagiers die door de vertraging een aansluiting hebben gemist zijn overgeboekt, aldus de general manager.
De Man zegt dat machines nu eenmaal kapot kunnen gaan. ,,Het is zeldzaam, we vliegen 99,7 procent op tijd.” De vertraging van de KL 785 heeft geen gevolgen voor de rest van het vliegschema, ook niet naar Suriname, waarop ook met een Boeing 747 wordt gevlogen. De Man nodigt passagiers die dat willen uit om in Nederland via de website van KLM een claim in te dienen. Hij kan niet zeggen of die kansrijk is. ,,De claims worden niet door ons op Curaçao beoordeeld. Maar er zijn uitzonderingen als de vertraging wordt veroorzaakt door overmacht en ook een technisch probleem kan overmacht zijn.”

ADletters logo


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.