Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De politie heeft zaterdag opnieuw twee arrestaties verricht voor de schietpartij die in de nacht van donderdag op vrijdag heeft plaatsgevonden waarbij twee politieagenten gewond zijn geraakt. In totaal zitten er nu veertien personen vast in deze zaak.


Van de dertien die eerder werden aangehouden, was één een Curaçaoënaar en de overige twaalf van Venezolaanse afkomst. De Curaçaoënaar werd vrijdag al weer vrijgelaten. Diezelfde dag vroeg het Korps Politie Curaçao de Curaçaose gemeenschap om hulp om meerdere verdachten in deze zaak op te sporen. Het ging hierbij om twee vrouwen en een man van Venezolaanse afkomst; de 33-jarige Karoly Rafael Flores Molina, de 20-jarige Luz Adriana Ventura Garcia en de 21-jarige Mariexys Yusbelys Silva Paris. Het zou volgens de politie gaan om zeer gevaarlijke personen.
In de nacht van vrijdag op zaterdag lukte het de politie de twee gezochte Venezolaanse vrouwen aan te houden. Tijdens een inval in het huis van de vrouwen in Otrobanda heeft de politie tevens verschillende artikelen in beslag genomen die van belang zijn voor het onderzoek. Het tweetal wordt vastgehouden in afwachting van nader onderzoek terwijl de politie nog op zoek is naar de voortvluchtige Molina.
In de nacht van afgelopen donderdag op vrijdag werd rond 3.30 uur een auto met vier inzittenden - twee mannen en twee vrouwen - door de politie staande gehouden. ,,Bij de controle hebben de agenten volgens de procedure gehandeld bij de aanhouding van een verdachte auto. Ze hebben de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen genomen, maar werden toch verrast door schoten vanuit de auto. Een van de agenten werd in een arm en een been getroffen. De andere agent (een vrouw, red.) werd gewond in de zij. Haar toestand was ernstig. Er is teruggeschoten, de achterruit werd kapot geschoten, maar de daders wisten weg te komen”, zo gaf korpschef Mauricio Sambo eerder tijdens een persconferentie te kennen. De minder ernstig gewonde agent heeft daarna om assistentie gevraagd. Nadat eerste hulp was verleend zijn de twee agenten naar de polikliniek gebracht. De vrouw ligt na een operatie nog op de intensive care, maar haar toestand is stabiel. Beide agenten zijn buiten levensgevaar.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.