Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De Inter-Continental University of the Caribbean (ICUC) gaat beginnen met een deeltijd PhD-opleiding. Dat heeft de universiteit gisteren bekendgemaakt. Het gaat hier om de opleiding om een dokterstitel te behalen.

 


De opleiding is mogelijk gemaakt door nauwe samenwerking met de Vrije Universiteit van Amsterdam (VU). Aan het einde van de opleiding zullen de studenten dus hun bul van de VU ontvangen. Paul Jansen en Gilbert Cijntje hebben onlangs een presentatie gegeven waarbij het tweetal uitleg gaf over de opleiding, die tussen de drie en vier jaar duurt, afhankelijk van het tempo van de student.
Cijntje gaf te kennen dat het besluit van ICUC om met een deeltijd PhD-opleiding te beginnen, is genomen nadat bleek dat er op Curaçao onvoldoende wetenschappelijk onderwijs is op basis waarvan besluiten worden genomen. ,,Er kan bijna worden gezegd dat er te vaak lukrake beslissingen worden genomen. Daar wil ICUC iets aan doen door een wetenschappelijke opleiding van hoger niveau aan te bieden waarbij de onderzoekscapaciteit op Curaçao wordt gestimuleerd”, zo laat de universiteit in een persbericht weten.
Het programma begint in maart 2016. Met ingang van heden tot en met maart 2016 zal ICUC speciale sessies organiseren waarbij de student wordt geholpen een onderwerp te kiezen en zich voor te bereiden. Tijdens de presentatie heeft Jansen de verschillende fasen van de opleiding besproken, aangegeven wat de studenten allemaal kunnen verwachten en hoe zij zullen worden begeleid om hun doel te behalen. Bij het succesvol afronden van elke fase zal de student een certificaat ontvangen.
Een PhD is niet alleen voor business administration, maar ook voor marketing, accounting en andere materie, zo laat de universiteit weten. Tijdens de studie leert de student zich nog verder te ontwikkelen op het gebied van wetenschap. Er zijn bepaalde eisen waar de student aan moet voldoen; zo moet de student onder andere voor een periode van minstens zes maanden lesgeven (dit helpt de student in zijn voorbereiding).


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.