Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het zwembad van het SDK in Brievengat blijft voorlopig nog dicht. Dat zegt directeur Thakai Doran van het sportcentrum desgevraagd. Het bad werd vorige week gesloten nadat uit tests door de afdeling Geneeskunde en Gezondheidszaken (G&Gz, voorheen GGD) was gebleken dat het water vervuild was. ,,We zijn nog bezig met G&Gz om alles weer in orde te maken”, zegt Doran. ,,We ondernemen daarvoor de nodig stappen en gebruiken de sluiting behalve voor een grote schoonmaak ook voor wat renovaties.”
Hoelang het zwembad nog dicht blijft, kan Doran niet met zekerheid zeggen: ,,Dat kan nog een week of anderhalve week zijn.” De directeur ontkent dat er bacteriën zijn aangetroffen in het water, zoals in de media werd gezegd. Vorige week zei hoofd Sirving Keli van G&Gz dat er wel degelijk bacteriën zijn aangetroffen, maar dat het grootste probleem de vaste stoffen waren die in het water zaten. Die lossen op een gegeven moment niet meer op, waardoor het water vuil wordt.
Het SDK heeft ook Aqualectra ingeschakeld voor adviezen over het onderhoud van het zwembad en het water. ,,Zij hebben veel kennis in huis over water en beschikken over de juiste apparatuur.” Voor de vaste klanten, vooral zwemclubs, betekent de sluiting van het zwembad dat ze voorlopig niet kunnen zwemmen, aldus Doran. ,,Ze hebben weinig uitwijkmogelijkheden. Het zwembad van Asiento wordt ook gerenoveerd. Dat is het nadeel van op een eiland wonen. Het is niet zoals in Nederland dat je naar een stad verderop kan gaan om een ander zwembad te vinden.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.